Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با موضوع همکاری مشترک در انتشار محتوای الکترونیک، یکصد و چهل عنوان کتاب و گزارش با هدف ایجاد حق دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات در اختیار همگان قرار گرفت. این تفاهم‌نامه صبح امروز در سالن فیروزه ساختمان مرکزی، میان سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان تامین‌کننده محتوا و شرکت خدمات هوشمند ایده طلایی هاتف معاصر که با برند طاقچه شناخته می‌شود، منعقد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم با بیان این که سازمان فناوری اطلاعات ایران از این پس کلیه کتاب‌هایی که تا کنون منتشر نموده است را به صورت رایگان مورد دسترسی آزاد کلیه شهروندان قرار می‌دهد، در خصوص ضرورت انجام این مهم گفت: دسترسی به داده‌های نهادهای دولتی، حق شهروندان است. این در حالی است که در دسترس قراردادن محتوای تولید شده، علاوه بر این که باعث سرریزشدن دانش در جامعه می‌شود، نقش بسزایی را در توانمندی بخش خصوصی ایجاد می‌کند. وی با طرح مفهومی با نام بازار پژوهش، اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر پژوهش و پژوهشگری به هیات علمی دانشگاه‌ها محدود شده و گروه‌های پژوهشی به عنوان شغل و نهاد مورد رسمیت قرار نگرفته است. اما انتشار محتوای کتاب‌ها با ایجاد دسترسی برای همگان باعث شکل‌گیری بازار پژوهش، ایجاد حق انتخاب برای متقاضی، گسترش اخلاق پژوهشی و حفظ حقوق مالکیت فکری می‌شود.

ناظمی از کلیه دستگاه‌ها و پژوهشگاه‌های دولتی درخواست کرد به دنبال دستیابی به عدم مداخله دولت، انتشار کتاب را کنار بگذارند و بازار نشر را به بازیگران بخش خصوصی واگذار کنند. زیرا عدم توجه به این قضیه در طولانی مدت باعث شکل‌گیری جنگلی از پلتفرم‌های دولتی خواهد شد که علاوه بر ایجاد مداخله دولت در فعالیت‌های بخش خصوصی، بهم ریختگی بازار نشر و افت کیفیت خدمات ارایه شده را به دنبال دارد.  

در ادامه این رویداد شاهین جعفرپور، رییس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی فناوری اطلاعات به ارایه توضیحات تکمیلی در روند شکل‌گیری این تفاهم‌ناهم پرداخت و تصریح داشت: در آبان سال گذشته با انتشار فراخوانی از کلیه دارندگان بستر انتشار دیجیتالی محتوا درخواست کرد تا آمادگی خود را جهت انتشار محتوای کتاب‌ها و گزارش‌های سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام نمایند که این فراخوان باعث همکاری با دو پلتفرم طاقچه و فیدیبو شد. بر این اساس، تعداد 140 عنوان کتاب و گزارش که شامل 101 عنوان کتاب و 39 گزارش است به طور الکترونیکی و رایگان در دسترس عموم قرار گرفت.

وی در خصوص موضوعات کتاب‌های سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: محتوای این کتاب‌ها شامل توسعه فناوری اطلاعات در کشور، امنیت فضای سایبری، حریم خصوصی و شاخص جهانی امنیت سایبری، مدیریت پروژه فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری اطلاعات و ارتباطات برای توسعه سیاست‌ها، فرآیندها و حاکمیت، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال است. موضوعات منتشره در گزارش‌ها نیز شامل دولت الکترونیک، شهرهای هوشمند، کسب و کارهای دیجیتال، امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات و غیره است.

گفتنی است مدت زمان تفاهم‌نامه یادشده دو سال شمسی است.  

بیشتر بخوانید

ضرورت نیل کسب و کار‌های بزرگ، متوسط و کوچک به تحول دیجیتال

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت ارتباطات وزیر ارتباطات سازمان فناوری اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات ایران کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۸۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار پلیس فتا خوزستان درباره انتخابات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، رئیس پلیس فتا استان خوزستان گفت: هرگونه نشر آگهی یا انتشار مطالب منفی درباره نامزد‌های انتخاباتی و گروه‌های سیاسی در رسانه‌های همگانی و شبکه‌های اجتماعی ممنوع است و در صورت مشاهده، افراد متخلف تحت تعقیب قرار می‌گیرند.
سرهنگ کارآگاه علی حسینی افزود: از آنجا که برابر قانون، پلیس فتا ناظر به اجرای ماده ۷۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی است و به موجب این ماده قانونی درج یا نشر محتوا‌هایی علیه نامزد‌های انتخاباتی، احزاب و گروهک‌های سیاسی یا اعلام خلاف واقع انصراف نامزد‌ها توسط رسانه‌های همگانی شامل ابزار‌های چاپی، الکترونیکی یا دیجیتال یا تمام شبکه‌های رسانه‌ای که محتوای نوشتاری، شنیداری، دیداری یا تلفیقی از آنها در معرفی یا قابل دسترسی برای عموم مردم است، ممنوع و جرم انگاری شده است.
او با اشاره به اینکه سرعت انتشار و بازنشر شایعات و اخبار جعلی پیرامون انتخابات در شبکه‌های اجتماعی باعث می‌شود تا کاربران بدون آگاهی از صحت و سقم مطلب آن‌ها را انتشار دهند، گفت: انتشار محتوای مجرمانه نیز برابر قانون جرم است.
وی از کاربران خواست قبل از انتشار یا بازنشر یک خبر پیرامون هر کاندیدای انتخاباتی از درستی و صحت آن مطمئن شوند و برای این کار رجوع به رسانه‌های رسمی حداقل کاری است که کاربران باید انجام دهند.
پلیس فتا با رصد شبانه روزی فضای سایبری هر گونه محتوای مجرمانه در خصوص انتخابات را بلافاصله احصا و ضمن تشکیل پرونده جهت برخورد قانونی به مراجع قضایی ارسال خواهد کرد.
او از نامزد‌های انتخاباتی خواست که به حامیان و ستاد‌های انتخاباتی خود در خصوص انتشار شایعات و اخبار جعلی پیرامون دیگر نامزد‌ها گوشزد کرده و قوانین تبلیغات در فضای مجازی را رعایت کنند.
کارشناسان پلیس فتا به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان است. کاربران در صورت مواجهه با موارد مشکوک، موضوع را از طریق وب‌سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir و یا شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • هشدار پلیس فتا خوزستان درباره انتخابات
  • سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود
  • بدرود آقای پل استر
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا
  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • ایرانداک نیروی امریه جذب می‌کند
  • افزایش ۱۰۰ برابری سرعت اینترنت با اجرای موفق پروژه فیبرنوری
  • «ایرانداک» نیروی امریه جذب می‌کند
  • اقدام کمیسیون اروپا علیه فیس بوک و اینستاگرام
  • پاسخگویی به پرسش ‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات